fredag 8 oktober 2010

Toughen up little girl

Ja. Så var det dags för matcher igen. Vi spelar till exempel säsongens andra hemmamatch imorgon.

Mycket spännande!

Och den danska ligan spelar ju också några matcher i helgen (som en uppmärksam läsare påminde mig om). Så jag tänkte att vi skulle snacka lite om dom nu.

FC Midtjylland - KIF Vejen.
En svårtippad match, minst sagt. KIF har tre vinster (FIF, Aalborg, Århus) och en förlust (Viborg), medan FCM istället har två förluster (Viborg, Randers) och två vinster (Esbjerg, Roskilde). FCM, med det starkaste laget, har börjat lite skakigt i ligan i år. Man kan inte säga nåt om att dom förlorat mot varken Viborg eller Randers, men att däremot inte kunna rycka ifrån Roskilde förrän i mitten av andra halvlek sist är inte tillräckligt bra. Däremot tror jag att FCM är på g nu, och trots att KIF hållit en relativt jämn nivå under början av ligan tror jag inte att dom räcker till i helgens match. Så, vinst för FCM alltså.

SK Århus - HC Odense.
Man kan säga vad man vill om sparken av Århustränarna, men om spelarna inte vetat nåt alls eller ens misstänkt så kan det röra om en del i den berömda grytan. Av det jag har hört om Morten Arvidsson har han verkat populär bland sina spelare, men man kan ju aldrig veta som utomstående. I alla fall. Spelarchock eller inte, Århus ska vinna mot Odense. Så enkelt är det. Odense har tre bra spelare i Pernille Larsen på vänsternio, Kamilla Kristensen på linjen och Mette Iversen i mål. Århus har mycket bra spelare på varje position, varav flera är landslagsspelare. Vinst för Århus alltså.

Team Esbjerg - Roskilde.
Esbjerg är på uppgång, trots bara tre niometare (Lotte Grigel blev ju skadad som ni vet) och många nya spelare. Och vad har Roskilde, förutom en vilja? Vilja kan ibland försätta berg, säger dom ju. Men den här gången kommer berget inte flyttas alls. Esbjerg vinner.

Vad tror ni?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror nog som dig att det blir tre hemmasegrar även om jag är lite osäker på Århus. FC Midtjylland - KIF Vejen bör väl även bli en målsnål match.
Mvh
Handbollsfreaket

Emma Olsson sa...

Hej Annika! Läser din blogg dagligen, gjort så ett tag. Gillar den skarpt. =) Riktigt kul att du ger dina åsikter på Danmarksmatcherna! =)Fortsätt gärna med det.

Såg att du efterlyste bra bloggar för ett tag sedan. Jag har en tillsammans med min sambo som uppskattas oerhört av många i vår närhet. Kanske kan den bjuda dig på några skratt också. Vem vet...

www.wmham.blogspot.com

Felicia sa...

Hej, vill först säga att du är en grym handbollsspelare! :D
sen har undrar jag 2 grejer =)

1. vilken match i elitserien ser du mest fram imot? varför? :P

och vem är du tajtast med i landslaget? :D

grym spelare och grym blogg! :D

kram