lördag 5 december 2015

Let's go

VM är igång!

Det är som om hela hösten är en lång nedräkning till de där veckorna i december, det har alltid varit så. Många är de julmånader jag själv har spenderat på främmande handbollsort - Stockholm, Lillehammer, Larvik, Herning, Sao Paolo.

Det blir som handbollens egen julkalender där varje matchdag är en ny lucka att öppna.

I dag fanns det dessutom ett fint paket där bakom! Vinsten mot Angola var visserligen inte den bästa handbollsmatch jag sett, men den bjöd onekligen på några riktiga guldstänk.

Jag gillade Nathalie Hagmans och Loui Sands fart och pricksäkerhet, Anna-Maria Johanssons snabba stegisättningar - som vanligt - men också de hårda skotten i rätt läge, Filippa Idéhns precisa utkast och Jamina Roberts snabbhet och bevis på kompetens.
Är det kanske för övrigt dags för henne att få chansen nu? Det måste vara dags att ta klivet från den konstanta jokerrollen till en fullvärdig ersättare till Linnea Torstenson och Jenny Alm.

Nåja, Angola är Angola och imorgon blir det en helt annan match när Polen står på andra sidan. Om det svenska laget är så bra som önskas och tänks så måste ju även de besegras.

Vi börjar så här i alla fall.
Nu kör vi!

Inga kommentarer: