Det här är vad vi sysslar med

Se där ja. Nu har vi spelat pokalmatch. Nordea Cup är en turnering där alla får vara med, oavsett hur bra man är. Och vinner man så går man vidare. Den börjar i samband med det nya året och avslutas vanligen med en pokalfinal mellan jul och nyår. Ligalagen är inte med från början utan då är det bara mindre duktiga lag som slåss mot varandra.
Och så här tidigt in i turneringen kan lag från västra Danmark ännu inte komma att möta dom från öst, men det vävs ihop till nästa omgång.

Idag spelade vi mot Kolding Håndboldklub, vilket inte är att blanda ihop med KIF Vejen som även dom är från byn Kolding några mil söder om Horsens. Kolding Håndboldklub spelar i Jyllandsserien och då är man så här bra: Först kommer ligan. Sen kommer division 1, 2 och 3. Sen kommer Jyllandsserien.

Vi vann med 46-16.
Det var inte så spännande.

Lite mer spänning hoppas vi infinner sig under matchen mot Viborg på lördag. Sista ligamatchen, sen väntar slutspel. Ungefär som en allsvenska kan man nog säga att det är. För dom 6 bästa lagen i ligan spelar vanligt slutspel för att kora en vinnare och det sista laget i ligan, alltså det på plats nummer 12, åker direkt ur. Övriga spelar i olika grupper, beroende på var man hamnar, och det gäller att inte förlora, för då kan man hamna i ytterligare slutspel som i slutändan kan ge en den sista platsen för uråkning ut ligan.

Vi kommer nog sluta ungefär på plats 8 i ligan. Jag lär återkomma med vidare info om vilka vi ska slutspela mot och när och, ja ni vet.

Ciao.

Kommentarer

Caroline sa…
Jag följer din blogg och vägen tillbaka till handbollen. Väldigt inspirerade för mig som är nyopererad för samma skada. Lycka till och hoppas att vi får se dig på handbollsplanen snart igen! :)
Amanda sa…
Hej, hoppas du mår bra och att ditt knä fortsätter läka fin fint. Saknar dina inlägg i bloggen...

Populära inlägg i den här bloggen

Det finns alltid något som kan bli annat än man tänkt

Hepp

Vad vet du egentligen Joakim Lamotte?