Det spelades ju ett kval

Just det, vi skulle snacka handboll. Eller jag skulle göra det. Ni ska bara läsa.

Och jag väljer att prata om... Svensk damhandboll minsann! Och Champions League-kvalet i Grekland (där Sävehof gick vidare till gruppspel i Champions League). Gissar att det är det som finns på samtliga damhandbollsintresserade i Sverige för tillfället. Och jag tror att dom är glada. Nöjda för att IK Sävehof hjälper till att sätta fokus på klubbhandbollen i det långa landet och stolta för att dom, mot alla odds, lyckades. Att förlora mot ukrainska Motor med två bollar är duktigt och bra. En riktig topp-prestation. Dessutom visar det troligtvis att göteborgarna har blivit ännu bättre än förra året, eftersom dom då förlorade med tio mot samma lag.

Att sen fortsätta helgen genom att vinna med massa över Aalborg DH är på något sätt ännu större. För svensk damhandboll har alltid haft något slags krampkomplex när det gäller förhållandet till den danska diton. Det får väl vara slut med det nu då.

Men man kan faktiskt, utan att förringa Sävehofs duktighet det minsta, ifrågasätta vad som händer i Aalborg. Med internationella stjärnor som Ibolya Mehlman, Louise Mortensen, Natalia Deriouguina och Tanja Logvin ska man kunna kräva en vinst mot ett svenskt elitserielag, hur bra dom än är.

Jag säger bara två saker
1. Den nya tränaren i Aalborg, Leif Gautestad, bör sitta ganska darrigt på sin position nu för tiden.
2. Grattis Sävehof!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det finns alltid något som kan bli annat än man tänkt

Hepp

Vad vet du egentligen Joakim Lamotte?