Proffshandboll goes matblogg

Banankakan.

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Kommentarer

Jessica sa…
Banankaka är nog en av de godaste kakorna i världen! Får prova detta receptet någon gång, man ska ju ha med blockchoklad, kan det bli annat än gott!? =)
Annika sa…
Jessica: Ja, det är verkligen det! Så stört att jag aldrig bakat det förut. Du kommer inte bli besviken på det här receptet. Jag lovar. :)
Michey sa…
Skrev du "vänd ner" bara för att vara tvär ;)
Annika sa…
Michey: Självklart. :)
Flätan sa…
Tack, det blir test till helgen!
Annika sa…
Flätan: Bjussa dom gamla på en bit och hälsa från mig!

Populära inlägg i den här bloggen

Det finns alltid något som kan bli annat än man tänkt

Hepp

Vad vet du egentligen Joakim Lamotte?