En liten inblick i vardagen

Det kom ett sms:

Hej alle! Husk at træningen idag er i Søvind. Hilsen Claus

En otrolig tur att det kom, annars hade i alla fall jag stått och trampat utanför den vanliga hallen och inte fattat nåt. Och så hade jag fått böter med. Dyra, säkerligen.

Ni förstår. När man spelar handboll i Danmark så är det en väldigt stor grej, det här med böterna. Man ska betala för allt. Hela tiden. Ok, exempel: försent till träning = 50 kronor + en spänn för varje minut du är sen. Är det istället en match du kommer sent till så är det dubbla. Mobilen ringer till träning = 100 kronor (tror jag i alla fall) och det dubbla för match. Glömmer du nåt kostar det också och så är det livsviktigt att komma ihåg att tömma sin vattenflaska efter match och att vända på sitt matchställ innan det knölas ner i tvättväskan. Annars!

Egentligen så går man hela tiden runt och är lite smårädd för att göra fel.

Men oavsett vilket så blir böterna samlade på hög av den eller dom som för tillfället är bødekassemester. Nummer 6 och nummer 29 är cheferna den här säsongen. Och dom får bestämma var, när och hur årets största fest ska bli.

Årets datum har vi redan fått och det blir en hel helg.
Och jag kan tänka mig att det är dom enorma mängder stålar som under hela säsongen i strid ström har förflyttats från assistentcoachens plånbok till bødekassecrews ihopknutna plastpåse som i år gör festen extra stor och pampig!

Kommentarer

Anonym sa…
Tuffa tag! Å andra sidan så får ni ju festa upp dem i efterhand... Fast du berättade inte vad du har fått betala i böter och vilka "synderna" var...? Eller det är helt prickfritt..?

/amanda

Populära inlägg i den här bloggen

Det finns alltid något som kan bli annat än man tänkt

Hepp

Vad vet du egentligen Joakim Lamotte?